Кошик
312 відгуків
Систем кава сервіс
+380 (95) 159-55-01
+380 (95) 605-00-10
+380 (68) 811-86-27
Сервісний центр
Кошик
КАВОВІ РЕЦЕПТИ

КАВОВІ РЕЦЕПТИ

еспресо

Еспресо ― кавовий напій, приготований з допомогою еспресо машини. Цим італійським словом можна описати напій зроблений з води і 7 грамів меленої кави, в кількості 25-30 мілілітрів під тиск в 9 бар, при температурі 88 – 94 градуси Цельсія, з часом екстракції 25-30 секунд. Демитассе наповнюється на 2/3 об'єму.

рістретто

Рістретто ― самий концентрований, самий міцний і самий підбадьорливий кава, зварена в меншому, ніж еспресо, об'єм: 7 грамів кави на 15-20 мл води. Для його приготування мелену каву добре пресується і екстрагується під тиском 9 бар протягом 15-20 секунд.

еспресо

Кава американо – це еспресо, в який додається гаряча вода, на відміну від лунго, додаткова вода в американо не проходить через кавову гущу. Щоб уникнути попадання в чашку гірких речовин, необхідно зварити класичний доппіо еспрессо з 14-16 г кави і 100-120 мл води, не проварюючи кави в машині довше 20-25 секунд! Доппіо розбавляється водою, нагрітої до 92 градусів у співвідношенні приблизно 1:1.

капучіно

Капучино ― кава зі збитим молоком. Класичний капучіно складається на 1/3 з еспресо, 1/3 гарячого молока і 1/3 молочної піни. Стандартною порцією капучіно вважається п'ять-шість унцій, або 145-155 мілілітрів. Подається в демитассе об'ємом 150 мл Молочна піна на вершині напою діє як ізолятор і допомагає зберегти високу температуру довше. В Італії капучіно п'ють на сніданок, без цукру, з печивом або корнетто.

латте

Латте (latte) в перекладі з італійського означає молоко. У кавовій термінології під цим словом розуміють шаруватий коктейль, що складається з еспресо, молока і невеликої кількості молочної піни. На одну частину еспресо потрібно три частини спіненого молока. Якщо процедуру вливання еспрессо в молоко виконати акуратно, шари не перемішається і вийде апетитний шаруватий кавовий коктейль, який іноді також називають латте-макіато.

капучіно фредо

Фраппе (від французького ― frappe ― бити, ударяти, стукати) ― напій, в якому основу становить не вода, а дуже дрібна крижана крихта. Традиційний кави фраппе включає в себе еспресо, молоко і лід. Фраппе допускає широкий спектр добавок. Взимку краще використовувати "важкі" компонетнты: шоколад, морозиво, вершки, мед, горіхи. Влітку ― фрукти і ягоди. Інгредієнти збиваються в піну на максимальних обертах. Подавати в айріш-келиху або високому стакані для коктейлів, обов'язково з соломинкою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner