Кошик
298 відгуків
Систем кава сервіс
+380 (95) 159-55-01
+380 (95) 605-00-10
+380 (68) 811-86-27
Сервісний центр
Кошик
Обжарювання кави Gemini

Обжарювання кави Gemini

Весь букет смаку та аромату кави розкривається завдяки обсмаження кави. Ми - компанія-обсмажувач, і несемо відповідальність за свій продукт, т. к. створюємо його самі. Ми запропонуємо Вам чашечку ароматного еспресо тільки після того, як самі переконаємося в тому, що наш продукт ідеальний. Результатом цього став яскравий, гармонійний, незабутній смак і аромат нашого кави, який дозволяє виділитися серед інших кавових торгових марок. Кавові зерна, з яких ми готуємо улюблену каву, проходять довгий шлях від плантації до Вашої чашечки.

Обжарювання кави - це складний і в той же час дивовижний процес. На якість кави впливає вихідна сировина, умови його зберігання, транспортування, обробки, вологість та інші фактори.

Зелений кава обсмажується при температурі 180 °С до 240 °С протягом 8-15 хвилин, в залежності від зерна і бажаного рівня обжарювання. Спочатку із зерна випаровується вологість і воно стає легше. Про настання цієї фази говорить легке потріскування зерен, як при приготуванні попкорну. В цей час починається хімічна реакція, під час якої крохмаль перетворюється на цукор, білки розщеплюються і вся клітинна структура боба змінюється. Далі починає виділятися кавове масло, аромат якого ми і відчуваємо в чашці. Також відбувається карамелізація цукру - завдяки цьому зерно набуває привабливий коричневий колір.

Виробництво ТМ Gemini розташоване в Україні, в безпосередній близькості від Києва. Сучасний обжарочный цех з високотехнологічним ростером дозволяє досягти рівномірної ступеня обжарювання кожного кавового зернятка. Також варто відзначити, що наявність власного ростеру дозволяє продавати свіжообсмажена кави. Від обжарювання кави до його доставки до кінцевого споживача проходить всього пару днів! Саме тому кави TM Gemini славиться своєю свіжістю і ароматом.

Під час обсмажування кави експерти постійно стежать за станом зерен, контролюючи температуру, швидкість помішування та інше. Лише коли буде досягнутий бажаний рівень обсмаження, настає наступний етап - охолодження. При виробництві кави TM Gemini використовується технологія повільної обжарювання зерна. Завдяки цьому вдається досягти максимального розкриття всієї глибини смаку і аромату кави, а також зберегти всі корисні олії та речовини, які є в кавовому зерні. Кожен сорт кави обсмажується окремо, враховуючи хіміко-фізичні нюанси регіону вирощування кавового дерева.

Складання кавових купажів – це ціле мистецтво, яке вимагає глибоких знань і майстерності. Саме тому ТМ Gemini дуже пишається наявністю ексклюзивних кавових купажів. Класична лінійка блендів Gemini складена при участі італійських партнерів ARC. Рецепти блендів ТМ Gemini зберігаються в таємниці і постійно удосконалюються, тому що кожна нова поставка зеленого кава вимагає внесення коригувань. Після завершення програми обсмажування кави, вступає в дію програма охолодження зерна.

Для кавових зерен TM Gemini після обжарювання використовується метод охолодження повітрям. Цей метод досить ресурсозатратне, однак, саме він дозволяє делікатно охолодити свіжообсмажена кави, дозволяючи уникнути різких перепадів температур, які згубно позначаються на продукті.

Охолодження обсмаженої кави - важливий фактор успіху. Адже необхідно максимально коректно призупинити процеси, які мають місце під час обсмажування кави. Існує декілька способів охолодження кави. Ми використовуємо метод охолодження повітрям для кави Gemini. Він більш витратний, однак і більш приємний кавових бобів. Після цього вже можна упаковувати і транспортувати кави.

Упаковка і зберігання кави Gemini

Кисень і вологість - одна з найголовніших ворогів обсмаженої кави. Вже через 7-8 годин кавові зерна втрачають близько половини ефірних масел, в яких і криється секрет смаку і аромату кави. Саме тому упаковка кави дуже важлива.

Кава Gemini упаковується в тришарову упаковку з вакуумним клапаном. Вакуумний клапан дозволяє виходити назовні газів, які продукують кавові зерна після обсмажування, і в той же час не дозволяє потрапити всередину кисню.

Мелена кава Gemini упаковується в вакуумний брикет. Слід зазначити, що вакуумувати кави можна не менше ніж через добу після помелу і обжарювання, т. к. в цей період кави ще активно виділяє вуглекислий газ.

Кава в чалдах Gemini пакується у фільтр-папір і тришарову упаковку в спеціальному середовищі, щоб забезпечити збереження цінних кавових масел.

Аромат, смак і присмак справжнього еспрессо TM Gemini відображають ту турботу і пристрасть, з якими ми створюємо Ваш улюблений кави.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner